top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWHITE LIGHT DISTRICT

De st(r)aat is parra.

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

De verschuiving als een paraglider. Van een paradigma naar een parra-digma.

design 'EVERYBODY' @ www.whitelightdistrict.com/design

Helemaal parra worden ze ervan; de overheid. Niets werkt meer zoals het werkte. Top down het volk het door de strot heen douwen lijkt het enige nog werkende credo, zolang de burger het nog slikt en pikt. Enig democratisch 2.0 overleg is ver te zoeken.

En wij als burgers weer doodmoe van deze overheid. Daarom individueel, zelf nadenken, meer dan ooit leert dit deze tijd. Want de overheid lijkt de weg kwijt. Voor de mensen die daar na ruim een jaar nog niet helemaal over uit zijn; bij deze.


Vanuit gevoel en ervaren liggen er sinds maart 2020 (begin Carola-crisis) twee verschillende energielagen op elkaar. Als twee magneten waarbij de één naar het oude trekt, en de ander naar het nieuwe. Dit persoonlijke gevoel is getoetst aan mensen die ook thuis zijn in Spiral Dynamics en dit beamen. Maar kijk gewoon om je heen, voor mensen die niet thuis zijn in Spiral Dynamics, dan is het je hopelijk ook wel enigszins duidelijk. Hoe desillusioneer ook.

Het gele bewustzijn ligt bovenop het groene bewustzijn, met de Humpty dumpty overgangsfase daartussen, van het eerste naar het tweede bewustzijnsniveau. Het nieuwe tijdperk bovenop het oude tijdperk. Het nieuwe bottom up wringt zich voorbij de oude top down macht. Geld, tech versus natuurlijke, intelligente macht.

Maar ook de universitair wetenschappelijke transitiekunde van Jan Rotmans, of de voor velen ‘zweverige’ astrologie kun je op deze overgang naslaan.


Deze nieuwe bewustzijnslaag valt onmogelijk te bedenken, dat is wel helder.

De sluier, van en voor de oude bewustzijnslaag is weg

Alles ligt je open en bloot aan te gapen. Voor het oprapen. Tenzij mensen willen verder ‘slapen’.

Daarom ook de enorme chaos. De hoofdrolspelers doen er uit angst alles aan zich steviger te installeren, voordat zij zich vroeg of laat toch uit de voeten zullen moeten maken. Fight or flight. Geen ontkomen aan.


Zie ook;

https://www.whitelightdistrict.com/post/the-giant-leap


Als het afgelopen anderhalf jaar nou iets heeft getoond dan is het wel de onderlinge verbondenheid der dingen. Like one big cloud. With a collective unconsciousness. That is dark.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page