top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWHITE LIGHT DISTRICT

THE GIANT LEAP in Spiral Dynamics

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022Vorig jaar maart 2020 overviel het corona-virus ons plotseling. Zo leek het althans. Na twee maandjes gedegen onderzoek -zowel in de reguliere als de alternatieve, nieuwe media- was al snel duidelijk dat dit ons al tijden was voorgespiegeld; door de astrologie als zowel de wetenschappelijke transitiekunde als zowel blijkt uit stukken van de Verenigde Naties en het World Economic Forum. Naadloos hand in hand samen, connecting the dots.

Het corona virus is niet de oorzaak, als wel het gevolg. Oorzaak is de bewustzijnsomslag die maart 2020 heeft plaatsgevonden, de overgang van groen naar geel bewustzijn, van het eerste niveau naar het tweede niveau, de grootst mogelijke overgang, the giant leap. Met in het afgelopen ruime jaar het totale vastlopen van alles tussen deze twee bewustzijnslagen in, de zogenaamde Humpty Dumpty-fase. Het in de angst terugtrekkende groene bewustzijn, de oude macht, top down, met daar tegenover het strijdlustige gele bewustzijn, de nieuwe macht, bottom up.


Waarom naar dit nieuwe, gele bewustzijn op het tweede niveau?!

De wereld is vastgelopen in zijn oude systemen vandaar. Nieuwe zullen uitgevonden worden en moeten worden met behulp van dit nieuwe bewustzijn. Zoals Einstein ooit al eens zei; 'Problemen kunnen niet worden opgelost op hetzelfde denkniveau als waarop ze veroorzaakt zijn’.


In deze status quo verkeert Nederland, de wereld nu alweer ruim een jaar, waarbij het oude achteruit trekt, en het nieuwe vooruit wil.

Luister vooral ook eens naar één van de podcasts uit de serie A bite of Spirituality. Hierin wordt nog meer van dit thema behandeld, gekoppeld aan Spiral Dynamics, de bewustzijnsspiraal.
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page