top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWHITE LIGHT DISTRICT

'You have revolutionaries and you have decorators.'

Bijgewerkt op: 3 feb. 2022


'Je hebt revolutionairen en je hebt decorateurs'


In deze Humpty Dumpty-fase, na the Giant Leap van vorig jaar, worden groen en geel bewustzijn gemixt vacuüm getrokken. Twee totaal tegengestelde stromingen in één vat, één contrastvloeistof, één collectief bewustzijn. Dit gaat sowieso een geheel nieuwe kunststroming en creativiteit doen opborrelen. Onontkoombaar. En wat niet meer.

Hoe harder je iets onderdrukt, hoe heftiger het aan het oppervlak komt. Psychologie van de poldergrond. Ik herinneren mij nog van mijn post-HBO-conceptstyling-opleiding, kunstenaar Ai Weiwei uit het dictatoriale China, begin jaren negentig vorige eeuw. Dat dit twintig jaar later nog eens zou overwaaien.

Wat je wel ziet de afgelopen anderhalf jaar zijn de groep ‘innovators’ die reeds na enkele maanden opstonden, ‘de wakkeren’. Heel langzaam en zwijgzaam gevolgd door de ‘early adopters’. Het wachten is op het kantelpunt. Vroeg of later!

Omdat zo open en bloot kwam te liggen hoe de systemen werken, of beter gezegd; niet meer werkten. Voorbij het zwart-wit-denken, of-denken; terug naar het oude, of het ‘great reset’- verhaal, handelend na wat zich in dat moment aandient. Deze groep pioniers is het derde pad aan het ontginnen, puur intuïtief, de energie volgend, om uit de impasse van het duale te stappen. Er vormt zich zodoende nu een parallelle samenleving, zich losmakend van de heersende macht en stuk gefinancierde en daardoor totaal niet onafhankelijke kunst- en cultuur-uitingen. Thank God there’s internet voor het alternatief. Zolang het internet nog vrij toegankelijk is natuurlijk. Je kan het zo gek niet bedenken, these days.


Zie ook;Vroeg of laat zal deze parallelle samenleving ‘het nieuwe normaal’ worden. Kijk eens een jaar achteruit en laten we over een jaar nog eens kijken, qua ontwikkelingen, hoe de wereld er dan uitziet. Op zijn minst; anders.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page